Thursday, 22 December 2011

If You Were Me......

assalamualaikum... slamat malami... good evening...

mlm yg indh tok.. aku nak cerita ckit psal idup aku... hahaha.. aku tok.. skolah ngn kat skolah bgus.. tp... aku mpun yg x bgus... mun x dpaksa jd bgus... aku x kan jd bgus kdak knek tok.. hahaha.. asa bgus jak aku... k... slepas aku dpt nyambung blaja kat solah ya dgn lepas syarat stay kat solah ya.. alhamdulillah.. smpe jak tgah taun ya... aku pun dilantik jd bos rumah aku.. hahaha... masyaAllah... brat tgas ya ku pdh ktk org.. ng ssh... crita nya bemula begini.........

year, 2010....

spti biasa... bla tba dlam lingkungan blan 2 ngan blan 3.... ada la festivel skan skolah mek org.. stat la biak blatih k skan.. msing2 bz utk fokus ngan latihan.... yg acara pdg blatih rejam lembing la.. lontar peluru la.. yg acara track ya.. boh pdh gyk... ng keja berekot jak2 keja dknya.. x henti2 smpe kaki krem bruk mok brenti... acara yg pling pntg skali.. yg slalu polah mek org mng... ialah.. acara kawad kaki... timak kasih la ngan dknya... kerana dknya lah kmk org slalu mng...


wajah-wajah ceria warga ruby.... (x smua la..)




bila skan stat... baju skan pun d berik.. nak kata bju.. x juak.. singlet x juak... jubah kali.. haha.. ya la d pake kmk org bla berekot... besa abis bju ya.. haha.. agih punya agih... n skan punya skan.. dup dap.. dup dap... umah mek org pun dpt no 4 lam skan... kwad jak dpt mnang... haha.. nak crita detail pun xda guna... 

abis skan.. mulalah tgas aku utk mngumpol  baju/jubah skan ya tek... kumpol punya kumpol... phak atasan dh desak aku kumpol smua... jd.. aku anta skit demi skit... aiiyooo... aku xpat kumpol smua nya.. haiya... jd.. aku pun diungkit stiap hari... stiap hari aku d tyk ttg bju ya... "ne bju ya?? dol.. tlong kumpol smua bju ya.. tolong la"... lbih kurang kdak ya la tek.. hehe... tiap ari aku d ungkit cmya.. byg kan... stiap hari... smggu ada 5 ari skolah.. 2 mggu bturut2 aku diperbuat sdemikian... huhu... jd.. aku apa lagi... aku mula la.. melari kan diri... aku x tahan.. spa tahan knak desak nak... spa tahan ya.. ng ptut nya ganti aku jd ketua rumah ya... bla aku lari.. jd aku pun jrg temu ngan nya(pihak atasan) la... 

beberapa bulan selepas ya...

kem fom 5... btapak d kem pueh.. tujuan kem ya adalah utk menyediakan plajar utk fokus blaja... x lamak gyk nak spm juak... so.. suatu malam... ada slot nya... jd.. nya crita crita n crita... smpe melelat lah crita nya ya ke hal aku tek.. nya ungkit sgala apa yg aku dh polah... nya mok apa?? mun nya mok tyk aku, tyk jak lah... seolah2 nya mok pdh aku tok jaik dpan smua org.. aok... aku tauk aku ng jaik... tp.. at least la jga skit aik muka aku.... tp xpa la.. aku x alek aik muka aku.. tikam ke tepi smua ya... plg aku tkejut.. nya pdh.. nya mok aku mntk maap ngan nya.. pelu ka polah cmya?? nya desak aku utk mntak maap ngan nya?? haha.. so.. i guess i should... time ya la.. nya ungkit... ungkit... ungkit... n ungkit.... nya pdh prasaan nya tguris.. n... prasaan aku x pnah tguris ka?? k... aku mjawab soalan nya ya... aku x anta bju ya sbb biak x anta ngan aku... cmne aku nak anta.. mun aku pdh cmya ngan nya... sma jak.. nya pdh aku cmya.. bgus aku iboh pdh jak... coba nya jdi aku gak.. apa prasaan nya knak ungkit cmya.. aku bkan mok anok... tp... nya pnah x tgga nya mpun perange kdak ne? nya hentam skati jak.. tnpa ada sbb... lkak ya.. kem ya nyuroh aku down abis... aku x mok plah apa2.. mok hepi2 pun... xda mood.. ng down abis... kakya.. keesokan hari nya.. ada gyk... sapot nya dtg... n anok aku... nya pdh nya mok bling aku pake micropon... aku x mok crita la apa prasaan aku time ya... ng bodo aku stay solah ya... ya lah yg aku sesal... aku ptut pndh slepas ku pmr dlok..... 


abis kem....


slpas abis kem.. aku pun pegi la mntk maap... aku xplain smua... abis ya... nya mpun tauk crita.. n "sapoter" nya tek pun.. tauk crita.. ada dknya mntk maap ngan aku?? nganok aku skati?? tgga btapa selfish nya dknya... aku x mok crita la lbih2... klak lain jd lak... 
so... tok jak la... aku dpt crita.. the end..
crita tok xla kcak ne ending nya... x la kdak crita best nak d tgga ktk org kat tb ya... so.. ya la obstacle lam idup aku.. sesungguh nya... aku tauk... idup tok x kan xda halangan... ingt ktk org d luar ya... hati2 ngan pilihan ktk org... slah pilihan bleh mbawa pdh...

terima kasih byk2 kepada cdak kwn2 aku yg msih sapot aku time ya... aku syukor gilak msih ada dknya... aku tharu... n aku arap.. cdak tauk apa prasaan bla knak kdak ya...


tok la rkan2 sbilit aku dlok.. yg byk spot aku.. thanks cdak nya..!! tq guys!!

2 comments:

  1. try follow blog tok, akustressgiler.blogspot.com...

    ReplyDelete